BiH
121

Otvoren parking za bicikle ispred Zemaljskog muzeja BiH

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Danas je ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine otvoreno parking za bicikle, čime je Zemaljski muzej postao prva institucija kulture u Sarajevu koja je vozačima bicikala koji žele posjetiti muzej omogućila besplatna parking mjesta.

Projekat je podržala Ambasada Kraljevine Holandije u BiH, a cilj je pružiti podsticaj aktivnijem korištenju bicikla kao prijevoznog sredstva i predstaviti Zemaljski muzej BiH kao instituciju koja pored svojih primarnih djelatnosti ujedno aktivno djeluje u zajednici na području zaštite životne sredine.

Promotivnom vožnjom, parking su otvorili ambasador Kraljevine Holandije u BiH Jurirn Krak i direktor Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić, uz podršku biciklista iz TREK tima Sarajevo.

Direktor Sijarić je iskoristio ovu priliku da uruči zahvalnicu ambasadoru Kraaku, ističući podršku koju je Zemaljski muzej u prethodnim godinama imao od Kraljevine Parking držači su zanimljivih oblika stećka, repa kita ili knjige i simboliziraju blago koje je pohranjenou Zemaljskom muzeju BiH, a u potpunosti su nastali u produkciji Zemaljskog muzeja BiH.