Vlada FBiH
0

Otvoren novi ciklus podjele automobila RVI prve kategorije

FENA
Svečanim uručivanjem ključeva 46-orici ratnih vojnih invalida (RVI) 100 posto prve grupe s područja Kantona Sarajevo (KS) danas je ozvaničen početak novog ciklusa podjele automobila ovoj boračkoj populaciji za što je Vlada Federacije BiH u budžetu za 2008. godinu osigurala 3 miliona KM.

Ključeve putničkih automobila marke "škoda oktavija - kombi", ukupne vrijednosti 920.000 KM, uručili su danas u Sarajevu premijer FBiH Nedžad Branković i federalni ministar za boračka pitanja Zahid Crnkić, istaknuvši spremnost Vlade FBiH da odgovori utvrđenim obavezama.

Potcrtali su odlučnost da nastave realiziranje projekta dodjele vozila najtežim ratnim vojnim invalidima, a što će se nakon sarajevskog nastaviti i drugim kantonima FBiH.

Čestitke i zahvalnost Vladi FBiH u povodu uspješnog okončanja procedura u vezi s prvim krugom podjele vozila uputili su predsjednik Saveza RVI paraplegičara Nihad Delahmet i Nihad Imamović, direktor ASA Holdinga, firme putem koje je nakon provedenog tendera izvršena nabavka spomenutih vozila.

U ovoj godini osigurana su sredstva za 150 automobila, a, kako je planirano, u toku četiri godine trebalo bi u federalnom budžetu osigurati oko 12 miliona KM, koliko je neophodno za kupovinu automobila za ukupno 602 ratna vojna invalida prve kategorije.