BiH
0

Otvoren Merkurov tržni centar Otoka

Sarajevo-x.com
Tržni centar Otoka u Sarajevu zvanično je otvorio vrata za građane Sarajeva 06. augusta ove godine. Objekat koji se prostire na gotovo 12.000 m², vrijedan 23 miliona KM predstavlja najnoviji i najznačajniji projekat kompanije Merkur, članice MIMS grupacije.

Na press konferenciji upriličenoj povodom otvaranja Esad Pehilj, direktor Merkur d.d., kratko je predstavio historijat kompanije, te tom prilikom naglasio da je tokom 80-tih i početkom 90-tih godina MERKUR bio jedan od vodećih u oblasti trgovine na malo u BiH. Nakon priključenja grupaciji, MIMS je investirao u rekonstrukciju dvadeset, u ratu srušenih, maloprodajnih objekata u Mostaru i Sarajevu. Pored toga, izgrađen je i moderan tržni centar u Vrapčićima kod Mostara. U vlasništvu kompanije su i dva logistička centra u Vrapčićima na 8.000 m².

[SLIKA]1[/SLIKA]

Direktor Tržnog centra Otoka, Vahid Pašić, smatra da su ovim Merkur i grupacija MIMS izvršile jednu od najzahtjevnijih rekonstrukcija prodajnih objekata, tako da će nekadašnji "Hepok" ponovno postati mjesto dnevne kupnje građana Sarajeva u kojem će građani biti u mogućnosti obaviti kupovinu po principu “sve na jednom mjestu”.

[SLIKA]2[/SLIKA]

“Glavni cilj rekonstrukcije objekta je bio da se zadrži zelena pijaca koja je bez sumnje predstavljala i predstavljat će najvažniji segment tržnog centra” – izjavio je direktor MIMS-a, Sead Štaljo, koji je dodao da je ovo jedan u nizu aktuelnih projekata Mims grupacije usmjerenih na osvajanje sve jačeg bosanskohercegovačkog tržišta, te približavanja potrebama savremenog kupca.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Tržni centar Otoka će u saradnji sa velikim dobavljačima i distributerima u svojoj ponudi, a na ukupnoj površini od 5310 m², ima raznovrsne sadržaje. Građanima će na jednom mjestu biti na usluzi: cvjećara, tri restorana, kafić, internet klub, kozmetički i frizerski salon, game-shop, banke, osiguravajuća kuća, kladionica, optika, gift shop, parfimerije, butici sa odjećom svjetski poznati marki, zlatara, biljna apoteka, prodavnica dječije i sportske opreme, prodavnice obuće, slatki butik i drugo.

Prodaja voća i povrća bit će u otvorenom dijelu veličine 2160 m² u sklopu koje će biti mliječna pijaca i pijaca sa suhomesnatim proizvodima. Pored zelene pijace, u suterenu će biti smješen i postojeći, kod građana Sarajeva popularni, bazar sa odjećom i obućom po vrlo prihvatljivim cijenama.

[SLIKA]4[/SLIKA]

Savremeni prodajni market sa površinom 1690 m² u svojoj ponudi imat će prehrambene artikle i robu široke potrošnje najviše kvalitete, a sve po izuzetno prihvatljivim cijenama i uvjetima plaćanja. U sklopu supermarketa će biti jedna od najsavremenijih ribarnica u kojoj će biti i bazen sa živom ribom, mesnica, te odjel delikatesa. Građani će također imati na raspolaganju i prodavnicu audio i bijele tehnike, te bogatu ponudu iz asortimana kućanskih aparata.

Ono što je važno naglasiti je i da je za kupce TC Otoke obezbijeđen moderan parking na dvije etaže sa ukupno 154 parking mjesta.

Otvorenje centra je jedan u nizu aktuelnih projekata Mims grupacije usmjerenih na osvajanje sve jačeg bosanskohercegovačkog tržišta, te približavanja potrebama savremenog kupca. MIMS grupacija očekuje da će do kraja godine uspješno privesti kraju projekte obnavljanja poslovnih i prodajnih objekata, podižući nivo ponude i usluge na najviši mogući nivo, u skladu sa modernim trgovačkim standardima.