BiH
2

Otvoren Međunarodni granični prijelaz Orašje

FENA
Saobraćaj na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje od jutros, od 8:55 sati otvoren je za sve vrste vozila. Nakon što je osposobljena cestovna komunikacija Bijeljina - Popovi, Međunarodni granični prijelaz Popovi otvoren za promet koji se odvija uglavnom jednim trakom, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Preko međunarodnih graničnih prijelaza: Rača, Šamac, Brčko i Željezničkog graničnog prijelaza Šamac i dalje je obustavljen promet. Još uvijek su izvan funkcije skelski granični prijelazi za pogranični promet: Janja, Crnjelovo i Donji Svilaj.

Zbog napuknuća na mostu i dalje je obustavljen promet preko graničnog prijelaza za pogranični promet Kozarska Dubica. Uslijed odrona na srbijanskoj strani prilaznog puta koji vodi ka graničnom prijelazu Zvornik, za pogranični promet on je zatvoren za promet, a u saradnji s MUP-om Republike Srbije otvoren je privremeni granični prijelaz na Hidroelektrani Zvornik na kojem rade pripadnici Granične policije BiH i MUP-a R. Srbije, navodi se u saopćenju.