BiH
4

Otvoren konkurs za video "Moja EU perspektiva"

FENA
Delegacija Evropske unije u BiH/Specijalni predstavnik EU pokrenuo je danas konkurs za video "Moja evropska perspektiva".

Konkurs je organiziran uz podršku projekta EU Awareness II (EUAII), u okviru obilježavanja sedmice proširenja u BiH, a radi podsticanja javne debate među građanima BiH o integraciji u EU.

Delegacija poziva sve zainteresirane za učešće da pošalju kratak amaterski videoklip, u kojem izražavaju viđenje o tome kakve koristi za svoju zemlju očekuju od članstva u EU, kako vide EU i koje su to prednosti kojima BiH može doprinijeti EU, kada postane članica.

Konkurs je otvoren za sve građane BiH bez obzira na dob učesnika.

Nagrada za prvo mjesto iznosit će 200, a za drugo 150 eura. Pobjednik prema broju lajkova na facebooku dobit će 100 eura.

Poruka sadržana u videu mora biti u vezi s EU integracijom BiH i biti jasna širokoj publici.

Pravila konkursa se mogu naći na www.europa.ba, Facebook stranici i www.fotografija.ba, ili na zahtjev na adresi [email protected].

Žiri, koji će odlučivati o prva dva mjesta, će se sastojati od stručnjaka u audiovideo produkciji, uz predstavnika EUD/EUSR.

Konkurs traje od 8. do 22. oktobra. Tokom ovog perioda kandidati mogu prijavljivati svoje videoradove lično, poštom ili e-mailom isključivo na sljedeću adresu: EU Awareness II projekt, Augusta Brauna 14, 71 000 Sarajevo, BiH tel/fax ++387 (0) 33 205 408, e-mail [email protected].

Glasanje na facebooku će trajati do 31. oktobra. Svaki kandidat može prijaviti samo jedan video. Video može biti rezultat rada pojedinca ili grupe ljudi. Radovi mogu biti podneseni na DVD-u, CD-u, USB-u, ili putem linka na gornju e-mail adresu.

Pobjednici će biti objavljeni na završnoj konferenciji EUAII, planiranoj za 7.novembar , saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.