BiH
0

Otvoren konkurs za tri nove stipendije

FENA
Ministarstvo vanjskih poslova Italije otvorilo je konkurse za tri nova postdiplomska specijalistička usavršavanja na kojima mogu učestvovati i građani Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo vanjskih poslova Italije, zajedno s univerzitetskim institutima za obrazovanje, nudi mogućnost dobivanja stipendija postdiplomcima iz zemalja u razvoju.

Ured Cooperazione Italiana za razvoj u BiH na sopstvenoj internet stranici (www.utlsarajevo.org) objavljuje konkurs za tri nova obrazovna kursa koja su povjerena: Univerzitetu u Bolonji; Univerzitetu “La Sapienza” u Rimu; i Didaktičkom institutu Forli, pri Univerzitetu u Bolonji.

Tako studenti postdiplomci iz BiH mogu pri Didaktičkom institutu Forli Univerziteta iz Bolonje pohađati specijalitički kurs za obrazovanje za 14 studenata o temi ruralnog poljoprivrednog razvoja, na Univerzitetu u Bolonji također je pripremljen i specijalitsički kurs iz poljoprivrede, a Medicinski fakultet univerziteta "La Sapineza" iz Rima pripremio je kurs "Kritična stanja u hitnim medicinskim intervencijama".