BiH
189

Otvoren konkurs za 100 BBI stipendija za djecu mostarske regije

Klix.ba
BBI banka otvorila je konkurs za dodjelu 100 stipendija iz fonda "Sheikh Saleh Kamel“ za učenike i studente mostarske regije.

Stipendije su namijenjene isključivo djeci bez jednog ili oba roditelja, sa područja Hercegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovačkog i Kantona 10, te općina: Trebinje, Ljubinje, Bileća, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Kalinovnik i Foča.

Potrebnu dokumentaciju kandidati trebaju predati do 16. juna ove godine, lično, u prostorijama filijala/poslovnica BBI u Mostaru, Bugojnu ili Gornjem Vakufu. Visina mjesečne stipendije, koja se isplaćuje u 12 rata, u konvertibilnim markama u protuvrijednost je iznosa od 100 američkih dolara.

BBI banka već četvrtu godinu zaredom iz fonda "Sheikh Saleh Kamel“ dodjeljuje 500 stipendija učenicima i studentima iz BiH. Nakon mostarske regije, bit će raspisan konkurs za zeničku regiju, a potom za regiju Sarajeva, čime će biti zaokružena dodjela 500 stipendija za ovu školsku godinu.

Dodatne informacije na web stranici www.bbi.ba ili putem besplatnog info telefon 0800 200 20.

U nastavku je lista potrebne dokumentacije koju je neophodno dostaviti:

Zahtjev za stipendiju s obaveznim ličnim podacima aplikanta (ime i prezime, ime jednog roditelja, adresa, grad i kontakt telefon); kopija rodnog lista; CIPS-ova prijava o mjestu boravka (ne starija od 3 mjeseca); odgovarajući dokument kojim se potvrđuje status redovnog učenika, odnosno studenta; odgovarajući dokument kojim dokazuje postignuti uspjeh u školi/fakultetu (prosjek ocjena zadnje završene školske/akademske godine 2013/2014.g.; odgovarajući dokument kojim se potvrđuje da se radi o djetetu bez oba ili jednog roditelja (smrtni list), djetetu šehida, odnosno poginulog borca; odgovarajući dokumenat da u zajedničkom domaćinstvu postoji civilna žrtva rata, logoraš ili RVI preko 50%; kućnu listu; odgovarajući dokument kojim dokazuje primanja/neprimanja članova (potvrda o visini primanja i radnom statusu), ili ukoliko su roditelji nezaposleni potvrda sa biroa za zapošljavanje ili potvrda školske ustanove za članove domaćinstva koji se nalaze na školovanju (obavezno za svakog člana domaćinstva);dokaz o angažiranosti aplikanta ili njegovog roditelja na društveno posebno odgovornim angažmanima (članstvo u asocijacijama, posebni projekti iz oblasti odgoja djece i mladih i sl.); izjavu da aplikant nije korisnik - primalac niti jedne druge stipendije.