BiH
0

Otvoren Dječiji sajam u Skenderiji

Sarajevo-x.com
Drugi međunarodni "Dječiji sajam“ svečano je otvoren danas u Centru Skenderija. Uz pozdravni govor direktorice komercijalnog sektora Centra Skenderija, Amre Somun Dolarević i Sabahete Zvizdić, pomoćnika Ministra obrazovanja i nauke, na svečanom otvorenju su nastupili: Hor Art Foruma, gimnastičarke "KRG“ Bosna“, pobjednik Festivala "Iskra znanja“ u pjevanju - Haris Ćato i imitator Leon Brekalović.

Direktorica Dolarević je rekla kako se ovim sajmom završava proljetna sezona sajmova i kako je cilj organizatora sajmova da daju doprinos opštem društvenom interesu u postizanju odgoja djece. Pozdravivši izlagače, djecu i posjetioce, Amra Somun Dolarević je pozvala djecu da svih pet dana prisustvuju sajmu i iskoriste sve što su organizatori i izlagači ove godine pripremili za njih.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo je i ove godine podržalo "Dječiji sajam“. Sabaheta Zvizdić je, u odsustvu Ministra obrazovanja, gospodina Safeta Keše, u njegovo ime pročitala pozdravno pismo prisutnima i djeci, svečano otvorivši sajam.

"Imao sam iskrenu namjeru da sa vama podijelim radost susreta, u čemu sam spriječen neodložnim obavezama. Sreća i radost ne mogu pripadati samo jednom biću, jer nema istinski radosnih među tužnima, pa vam želim dobro zdravlje, sreću i uspjeh. Ministarstvo obrazovanja i nauke sa zadovoljstvom podržava ovu i druge manifestacije za djecu i omladinu. Vrijedno učite i iskreno se radujte susretu sa dobrim ljudim, čim će naš svijet postati bolji i ljepši.“.- rekao je Safet Kešo u svom pismu.