Sarajevo
0

Otvaranje pomoćnog stadiona Koševo 10. septembra

FENA
Desetog septembra bit će otvoren pomoćni teren Olimpijskog stadiona na Koševu.

Tom prilikom bit će odigrana utakmica veterana fudbalskih klubova Sarajeva i Željezničara, najavio je danas načelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević.

Za uređenje i postavljanje vještačke trave na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona na Koševu je u ovogodišnjem općinskom budžetu osigurano 450.000 KM. Realizirajući ovaj projekt, Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju" (čiji je osnivač Općina Centar) provela je tendersku proceduru i ugovorila radove s građevinskom firmom IN. Radovi su počeli u junu i bit će završeni do kraja ove sedmice.

Na jednom od pomoćnih terena (dužine 105 i širine 68 metara) izvedeni su zemljani radovi, drenaža i pripremljena podloga na koju je postavljena vještačka trava "Tarkett" vrhunskog kvaliteta. U sklopu uređenja tog sportskog terena, izvršena je dogradnja potpornog zida i sanacija prilaznih stepeništa te postavljena nova ograda između dva pomoćna stadiona. Predstoji još farbanje ograde oko terena.

JU "Centar za sport i rekreaciju" je prošle godine u saradnji s Gradskom upravom i Kantonom Sarajevo realizovala projekt postavljanja umjetne trave na prvom pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona na Koševu.