BiH
0

Otpočeo projekt "Uređenje korita Plive sa slapištem Jajce"

FENA
Federalno ministarstvo okoliša i turizma provelo je postupak za izbor projektanta, nadzonog organa i izvođača radova za projekt “Uređenje korita Plive sa slapištem Jajce”, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Uime Federalnog ministarstva okoliša i turizma koordinator projekta je, kako se navodi, uveo izvođače radova u projekt 5. septembra, dok je rok izvođenja radova sedam mjeseci.

U saopćenju se ističe da dosadašnja dobra saradnja resonog federalnog ministarstva uime Vlade Federacije BiH, Elektroprivrede HZHB i Javnog poduzeća Sliv Sava, te Općine Jajce, daje jamstvo uspješnosti okončanja cjelokupnog projekta sanacije slapišta, u skladu s glavnim projektom koji su zajednički uradili Elektroprojekt Zagreb i Energoinvest Sarajevo.

Projekt je usmjeren na zaštitu svjetski značajnih prirodnih vrijednosti, doprinijet će očuvanju kultunog i etnološkog naslijeđa, te će značajnije potpomoći razvoju turizma regije koja ima i veliku historijsku vrijednost, kaže se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.