Ljubuški
0

Otkriveni počinitelji devet krađa

FENA
Istražitelji Policijske postaje Ljubuški rasvijetlili su devet krađa koje su se dogodile na širem području općine Ljubuški u razdoblju od početka svibnja do srpnja ove godine, doznaje Fena u MUP-u Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

Od ukradenih predmeta pronađen je motokultivator koji je vraćen vlasniku, a za ostalim otuđenim predmetima i dalje se traga. Između ostalog, u spomenutim krađama otuđene su veće količine visokonaponskog kabela, dijelovi transformatora, bakreni strojevi za polijevanje vinove loze. veće količina auto dijelova, tri neispravna kamionska hladnjaka ("kilera“), te aluminijske table..

Krim. istragom došlo se do saznanja da su mogući počinitelji gore spomenutih kaznenih djela: A. G. (23) iz Markovca, općina Čitluk, A. V. (20) iz Vikovića, općina Zavidovići, D. R. (31) iz Drinovaca, općina Grude, E. K. (25) iz Ljubuškog, Z. P. (44) iz Grabovira, općina Čapljina i J. K. (25) iz Zvirovića, općina Čapljina.

Do sada je kriminalistička obrada izvršena nad svim osumnjičenicima, osim nad E. K. (25) koji je nedostupan.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su A. G. (23) i D. R. (31) sudjelovali u izvršenju šest krađa; da su A. V. (20) i E. K. (25) sudjelovali u izvršenju četiri krađe; dok je Z. P. (44) sudjelovao u izvršenju dvije krađe i da je J. K. (25) sudjelovao u izvršenju jedne krađe.

Policijska postaja Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv A. G. (23), D. R. (31), A. V. (20), i E. K. (25) zbog osnova sumnje da su počinili produženo kazneno djelo krađe.

Također, PP Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv Z. P. (44) i J. K. (25) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.