BiH
0

Otklonjen kvar na vodovodnoj cijevi u Buća Potoku, dio Vogošće bez vode

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kvar na vodovodnoj cijevi u sarajevskom naselju Buća Potok saniran je sinoć oko 23 sata, te su građani "pogođeni" ovim kvarom imali vodu do dva sata ujutro, odnosno, voda im nije bila isključena prema planiranoj redukciji u ponoć.

Iako je bilo najavljeno da će građani imati vodu do 16 sati, zbog komplikacija do kojih je došlo tokom radova na na glavnom transportnom cjevovodu PS Alipašin Most - rezervoar Kobilja Glava prečnika 700 mm, popravka je duže trajala.

Kako nam je potvrdio v.d. direktor za vodovodni sistem Kenan Đipa, jutros je uredno snabdijevanje u naseljima Koševsko Brdo, Ciglane, Velešići, Pofalići, Bare – Šip, Ugorsko, Hotonj, Hum Brdo, i ulice Koševo, Patriotske Lige, Alipašina, Jezero, Danijela Ozme, Hasana Kikića, Kemal Begova, Crni Vrh, Odobašina, Kalemova, Omera Stupca, Avde Jabučice, Gorica, Tepebašina, Ključka, Mostarska, Goruša, Sutjeska.

No, jutros se pojavio novi kvar na području općine Vogošća.

"Riječ je o manjem kvaru koji su izazvali izvođači radovi koji su kopanjem prekinuli vodovodnu cijev i dio Vogošće nema vode. Ekipe su već na terenu i kvar bi trebao biti otklonjen od 16 sati", kazao nam je Đipa.