Odluka Organizacionog odbora
0

Otkazan Severinin koncert u Brčkom

Sarajevo-x.com
Nakon što su građani okupljeni oko akcije "Gore Vlada-Dole Severina" podigli glas protiv koncerta ove hrvatske pjevačice u Brčkom, danas se oglasio i Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Distrikta te objavio kako je glasanjem odlučeno da sporni koncert neće biti uvršten u obilježavanje 8. marta.

U koncert koji se tradicionalno svake godine održava na Trgu mladih trebalo je biti uloženo 60.000 KM, ali je sa sedam glasova protiv i jednim za odlučeno da se 9. godišnjica Distrikta proslavi mnogo skromnije.

Predsjednik Organizacionog odbora Đuro Tankosić je izrazio žaljenje što koncert neće biti održan zbog jedne, kako je rekao, marginalne grupe građana koje su dovele do toga da Odbor odlučuje glasanjem. Negodovanje građana iz Brčkog i drugih gradova zbog neodgovarajućeg trošenja budžetskih sredstava označilo je prvo buđenje građanskog aktivizma, piše portal InfoBrcko.com.

Umjesto koncerta, centralna svečanost 8. marta bit će održana u Domu kulture u vidu svečane akademije, saopšteno je. Tankosić je naveo kako će obilježavanje Dana Distrikta, koje je trebalo koštati oko 200.000 KM, sada koštati 86.000 KM.