BiH
0

Otežano odvijanje željezničkog saobraćaja u Federaciji BiH

FENA
Željeznice Federacije BiH pozvale su sve zaposlenike da se jave na posao u najbližu željezničku stanicu s obzirom na to da je proglašeno stanje elementarne nepogode u Federaciji BiH.

Uslijed velikih padavina snijega željeznički promet se odvija otežano, a na nekim relacijama je i prekinut.

Na pruzi Sarajevo - Čapljina između željezničkih stanica Bradina i Grad sinoć je došlo do velikog snježnog odrona i pada drveća na željezničku prugu, što je prouzrokovalo prekid željezničkog saobraćaja.

Na pruzi Sarajevo - Doboj - Bosanski Šamac željezničiki saobraćaj se odvija otežano sa zakašnjenjima putničkih vozova.

Na prugama u Tuzlanskom i Bihaćkom kantonu željeznički promet se odvija uz određene poteškoće.

Jedan od ključnih problema je nemogućnost dolaska radnika na posao kako bi se očistila od snijega kritična mjesta na pruzi i u željezničkim stanicama.

Određeni broj radnika koji je došao na posao da radi na raščišćavanju snijega čini maksimalne napore za redovitu uspostavu željezničkog prometa, ali to nije dovoljno, te im je potrebna pomoć i zamjena.

Obavještavaju se zaposlenici Željeznica i ostali građani da se čine maksimalni napori da se od 5. februara godine uspostavi redovni lokalni putnički promet na relacijama Sarajevo - Pazarić - Sarajevo i Sarajevo - Zenica - Sarajevo, saopćeno je iz Službe za informiranje Željeznica FBiH.