BiH
3

Otežan saobraćaj na magistralnim i regionalnim putevima u BiH

FENA
Od 14.30 sati ponovo je u funkciji odvijanje saobraćaja magistralnim putem M-4 Tuzla-Doboj, a od 14.50 i dionica magistralnog puta M-1.8 Tuzla-Srebrenik.

Zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Doboj-Šešlije, na području Rudanke i regionalnim putevima R-474 Doboj-Prnjavor preko Stanara, R-462 Gradačac-Ormanica, R-460 Gračanica-Srebrenik i R-461 Gračanica-Ormanica.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnim putevima Žepče-Zavidovići (Orahovica), Doboj-Maglaj-Zavidovići (podvožnjak B.Ploča i kod Bočinje), kao i Zavidovići-Ribnica.

Na dionici magistralnog puta M-1.8 Tuzla-Srebrenik u mjestu Drenik obustavljen je saobraćaj za putnička vozila.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta.

Na magistralnom putu M-17 Nemila-Žepče (Ograjina) u toku je uklanjanje osulinskog materijala. Vozila se propuštaju naizmjenično jednom trakom, uz polusatne obustave.

Duge su kolone vozila s obje strane, tako da se vozačima savjetuje da se ne kreću u ovom smijeru.

Na magistralnim putevima: M-4 Čelinac-Teslić, M-16 Banjaluka-Jajce, M-19 Bijeljna- Zvornik (Karakaj) i M-4 Tuzla-Zvornik saobraća se otežano.

Još uvijek je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka (na lokalitetu Ugra), zbog većeg odrona, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.