BiH
4

Otežan saobraćaj na Bradini, slijetanje vozila u Kaknju i Trnovu

Piše: E. F.
Nevrijeme u BiH (Foto: Klix.ba)
Nevrijeme u BiH (Foto: Klix.ba)
Mokre i zasnježene ceste u našoj zemlji danas su doveli do velikih problema u saobraćaju. Kiša koja pada i ledi na cestama i te ugaženi snijeg na višim predjelima uzrokovali su saobraćajni haos na Bradini, ali i nesreće u Trnovu i Kaknju. Na sreću, do sada ozbiljnijih posljedica nije bilo.
Bjelašnica (Foto: Klix.ba)
Bjelašnica (Foto: Klix.ba)

Naime, kamioni, ali i putnički automobili zbog zasnježene ceste zaustavili su se na Bradini, a na terenu je bila i policija.

Do saobraćajne nesreće došlo u Trnovu, tačnije na putu Bjelašnica Krupac u mjestu Strojište. Kako nam je rečeno u operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo kada su se sudarili automobil Audi Q7 te Renault laguna. Na svu sreću, povrijeđenih nije bilo ali je na automobilima nastala značajna materijalna šteta.

Na ovoj dionici zbog uviđaja na mjestu nesreće, saobraćaj je znatno otežan pa se odvija samo jednom trakom.

Kaonik (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Kaonik (Foto: Čitatelj/Klix.ba)

Loši uvjeti za vožnju na cestama doveli su i do nesreće u Kaknju, tačnije na putu A1, gdje je jedno vozilo sletjelo sa ceste. Otac i kćerka koji su se nalazili u vozilu hitno su prebačeni u zeničku bolnicu ali, kako saznajemo, lakše su povrijeđeni.

Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima da voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Haos na cestama (Foto: Klix.ba)
Haos na cestama (Foto: Klix.ba)

Zbog snijega i jakog vjetra otežano se saobraća magistralnim putem Livno-Šuica, kao i putevima na širem području Gacka i Tjentišta. Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad.

Sinoć od 19 sati zbog intenzivnih snježnih padavina i jakog vjetra koji stvara nanose, ponovo je za sva vozila zatvoren regionalni put R-419 Mihalji - Blidinje.