BiH
6

Osuđenici u Banjoj Luci se odriču obroka u korist ugroženog stanovništva

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima Republike Srpske priključilo se i 250 osuđenih i pritvorenih osoba Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banja Luka odričući se po tri suha obroka.

Zamjenik dikrektora KPZ Banja Luka Goran Selak rekao je Srni da je Savjet vaspitnih kolektiva ove ustanove juče održao vanredni sastanak na kome je dogovoreno da se osuđene osobe uključe u humanitarnu akciji prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima.

"Zajednički prijedlog je da se osuđene osobe koje žele učestvovati u akciji odreknu po tri suha obroka, koje ćemo odnijeti u Crveni krst u Banjoj Luci za dalju distribuciju onima kojima je hrana najpotrebnija", rekao je Selak.

On je dodao da su osobe na izdržavanju kazne, također, tražile da se i dio njihovih osuđeničkih naknada prebaci na račun posebnih namjena Ministarstva finansija Republike Srpske za pomoć ugroženim od poplava.

Selak je dodao da je Savjet vaspitnih kolektiva KPZ-a Banja Luka poručio da saosjeća sa svim ljudima pogođenim ovom elementarnom nepogodim, te da je ovo iskreni izraz njihove želje da pruže pomoć onima kojima je tenutno najpotrebnija.