Udruženje BH novinari
0

Osuda prijetnji upućenih novinaru Dragiši Ćorsoviću

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije su osudili prijetnje smrću upućene novinaru sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragiši Ćorsoviću i zatražilo od Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo da preduzme dodatne mjere zaštite za Ćorsovića i članova njegove porodice.

Udruženje BH novinari izrazilo je zabrinutost zbog ozbiljnih prijetnji upućenih Ćorsoviću i zatražilo hitnu istragu o autorima prijetećih poruka, koje mogu imati ozbiljne implikacije na sigurnost novinara i njegove porodice.

U saopštenju Udruženja podsjeća se da su za sada nepoznate osobe u sinoć na Ćorsovićevom automobilu ispisali poruke prijetećeg sadržaja ''Mrtav si p.... balijska'' i ''Mrtav si p.... turska'', a na zgradi u Istočnom Sarajevu u kojoj stanuje novinar osvanuli su jutros grafiti ''Ubij Dragišu Ćosovića baliju''.

''Ne znam ko mi je ovo uradio, niti zašto. Nemam neprijatelja u životu, bavim se sportskim novinarstvom, ali sigurno je da me ove poruke neće poremetiti, iako sve ovo nije nimalo prijatno. Isto tako sigurno je da ću se znati odbraniti od bilo koga ko stoji iza ovog napada na moju ličnost'', rekao je Ćorsović Srni.