BiH
0

Osuda napada na web magazin Bošnjaci.net

FENA
Udruženje "Žena-žrtva rata" Sarajevo, Udruženje "Srebrenica" Tuzla, Udruženje Majke enklava Srebrenica i Žepa i Savez logoraša BiH osuđuju napade na web magazin Bošnjaci.net, uredništvo i članove redakcije.

Web magazin Bošnjaci.net u fokusu svog interesa i djelovanja ima širenje istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima. Istina o zločinima agresije i genocida i pravda za sve one koji su počinili zločin najstrašnije zločine protiv čovječnosti poslije Drugog svjetskog rata u Evropi, koji su kršili norme međunarodnog humanitarnog prava produkcijom genocida, ekocida, etnocida, urbicida, kulturocida, silovanja, mučenja u koncentracionim logorima smrti i elitocida je preduvjet pomirenja i zajedničkog života oblikovanog u ideji Bosne i bosanskog duha, saopćila su ova udruženja.

Napadi na Bošnjaci.net koji su uslijedili poslije zabrane učešća dr. Darku Trifunoviću na 11.kongresu Evropske policije su nastavak hoda onih sila koje hoće nakon izvršenih ratnih zločina agresije i genocida oduzeti glas da se istina ne čuje. Tako su te mračne sile protiv pravde, pomirenja, protiv ideje Bosne i bosanskog duha.

Napadi na Bošnjaci.net su i napadi na sve prijatelje ideje Bosne i bosanskog duha, napadi na sve prijatelje istine i pravde, napadi na najsvjetlije tekovine čovjeka i civilizacije, slobodu riječi, navodi se u saopćenju udruženja "Žena-žrtva rata" Sarajevo, "Srebrenica" Tuzla, Majke enklava Srebrenica i Žepa i Saveza logoraša BiH.