Udruženje PROMO
0

Osuda napada na ekipu magazina ’’60 minuta’’

Sarajevo-x.com
Udruženje PROMO najoštrije osuđuje posljednje u nizu brutalnih napada na novinare Političkog magazina ''60 minuta'' Federalne televizije, stoji u saopštenju za javnost ovog udruženja.

"Pozivamo građane da se zapitaju u kakvoj zemlji žive i ko su im susjedi, ako novinarsku ekipu treba zatočiti da bi se odbranio vjerski službenik-pedofil. Trebaju se zapitati za koga su glasali ako jedan državni zastupnik demonstrira silu nad novinarima i ponosi se svojm bahatošću, drugi prijeti, vrijeđa i uništava opremu za snimanje, a treći na novinarsko pitanje odgovara psovkom", navodi se i od svih nadležnih institucija u BIH traži da se najoštrije kazne napadači i da se ulože dodatni napori da se pronađe i kazni odgovorna osoba koja stoji iza prijetnji smrću Bakiru Hadžiomeroviću.

Udruženje PROMO izražava punu podršku magazinu ''60 minuta'' i cijelom timu Bakira Hadžiomerovića: Arijani Saračević-Helać, Anisi Šetka, Avdi Avdiću, Damiru Kaletoviću, Sanjinu Bećiragiću i Slobodanu Vaskoviću.

Val nasilja nad novinarima Federalne televizije hitno mora biti zaustavljen, prije nego lovci na ucjenjene novinarske glave zaista i obave posao, poručuju oni.