Jedan od devet charter letova
0

Ostvaren prvi let na liniji Pescara-Mostar

FENA
Aerodrom u Mostaru
Aerodrom u Mostaru
U Zračnu luku Mostar sletio je danas poslijepodne avion B&H Airlinesa, ostvarivši tako prvi od 9 dogovorenih charter letova između Mostara i Pescare.

Dočekavši izaslanstvo talijanske regije Abruzzo u Zračnoj luci Mostar, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u izjavi novinarima kazao je kako su nakon dugotrajnih pregovora danas došli do rezultata odnosno do prvog leta na liniji Pescara-Mostar.

Po Bešlićevim riječima, uspostava spomenute linije će doprinijeti razvoju turizma u Mostaru.

"Na taj način ćemo olakšati način dolaska u Mostar, ali isto tako će i građani Mostara moći preko Pescare ići u Italiju ali i na druge destinacije", kazao je mostarski gradonačelnik.

Istaknuo je kako je ovo novi početak suradnje između regije Hercegovine i regije Abruzzo.

"Vjerujem kako će ta suradnja potaknuti i gospodarstvenike, ali i sve one koji mogu napraviti gospodarski preporod na ovom području na način da se Talijanima omogući ulaganje, a našim ljudima omogućiti zapošljavanje", istaknuo je Bešlić.

Intenzivniju suradnju između Mostara i regije Abruzzo najavio je i zamjenik predsjednika talijanske regije Abruzzo Alfredo Castiglione. Također, najavio je i uspostavu redovitih linija na relaciji Mostar-Pescara u 2012. godini.

Generalni direktor B&H Airlinesa Altan Buyukyilmaz kazao je kako je ovaj današnji let ustvari početak suradnje sa Zračnom lukom u Mostaru, te da planiraju uvesti i nove redovne linije.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je kako je ovim projektom pokazano da se uz dobru suradnju Zračne luke Mostar, Grada Mostara, B&H Airlinesa i Pescare može kvalitetno raditi.