BiH
0

Oštro reagiranje SNSD-a na Komšićeve izjave

FENA
Glavni odbor SNSD-a saopćio je danas da najoštrije osuđuje izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića "u kojoj upotrebljava sintagmu o prstima i nosu" za predsjednika Vlade Srbije Vojislava Koštunicu, uz ocjenu "da takva izjava iz Kabineta predsjedavajućeg kao najvišeg državnog zvaničnika BiH stvara ratnu atmosferu na Balkanu i ruši odnose Srbije i BiH".

U saopćenju SNSD navodi da bi "član Predsjedništva BiH trebalo da ima odgovornost prema cijeloj BiH, a ne samo prema svojim političkim nalogodavcima".

SNSD u saopćenju upozorava i na "antisrpsku i antisrbijansku histeriju koju je visoki predstavnik svojim nepromišljenim nametima pokrenuo u BiH, od veb portala i zvaničnih sajtova, preko običnih građana bošnjačke nacionalnosti, do istupa i izjava bošnjačkih strana i članova najviših organa u BiH".

"Komšićeva izjava je dio te antisrpske histerije i visoki predstavnik je direktni krivac za taj razorni talas nepovjerenja i mržnje koji sada zahvata cijeli region", ističe se u saopćenju Glavnog odbora SNSD-a.