Kakanj
0

Oštre kazne za prljanje saobraćajnica

FENA
Foto: Kakanjskiportal.com
Foto: Kakanjskiportal.com
Šef Odsjeka za inspekcijske poslove Općine Kakanj Selver Bašić najavio je danas oštre mjere protiv pravnih subjekata koji doprinose onečišćenju kakanjskih saobraćajnica.

“Praonica instalirana na površinskom kopu Vrtlište, RMU Kakanj ne zadovoljava potrebe, put u dužini od oko 100 metara koji vodi od praonice prema gradu nije asfaltiran, pa vozila nakon pranja ponovo nakupe blato koje se dalje nanosi na saobraćajnice. Ovo su veliki problemi koji se moraju rješavati. Privredni subjekt Hidrogradnja - Kamenolom nema nikakvu praonicu, pa kamioni nanose blato”, izjavio je Bašić.

Općina Kakanj zatražit će od privrednih subjekata da ispoštuju rješenja inspekcije kojim se nalaže pranje ceste. Ukoliko ovakvo stanje potraje do naredne sedmice, iz Odsjeka za inspekcijske poslove najavili su da će biti prinuđeni iz saobraćaja isključivati teretna vozila koja budu prljava.

“Veliki dio problema riješit će se puštanjem u promet pruge koja je izgrađena do površinskog kopa Vrtlište”, očekuje Bašić.

Zbog alarmantne situacije na kakanjskim saobraćajnicama, općinski načelnik Mensur Jašarspahić-Suri, 20. januara održao je vanrednu pres-konferenciju na kojoj je apelovao da se poduzmu aktivnosti da saobraćajnice u ovom gradu ne bi bile previše prljave.