Naša stranka
0

Ostavka Samira Silajdžića manipulacija stranke za BiH

FENA
Ostavka Samira Silajdžića, premijera Kantona Sarajevo, obična je manipulacija Stranke za BiH (SBiH), kojom žele pokazati tobožnju demokratičnost i odgovornost prema građanima.

Naša stranka smatra da je Silajdžić ostavku morao podnijeti odmah po ubistvu Denisa Mrnjavca te ističe da njegova ostavka nije rezultat višemjesečnog pritiska građanske javnosti zbog loše sigurnosne situacije u gradu nego je rezultat manipulacije stranačkog vrha SBiH.

"Ostavka ne može biti primjerom niti moralnosti niti odgovornosti, ona je samo licemjerni trik SBiH i njenog predsjednika Harisa Silajdžića, koji prebacujući svu odgovornost na Samira Silajdžića, hoće obmanuti cjelokupnu javnost prikazujući Stranku za BiH tobože demokratskom. Odgovornost za izborni krah SBiH snose isključivo Haris Silajdžić i njegov stranački vrh, koji su obmanjujući glasače i javnost parolom "100%“ doveli BiH do "0%" u svakom pogledu, ističe u današnjem saopćenju Naša stranka.

Ova stranka smatra da ovaj potez SBiH "ne samo da je krajnje licemjerje nego je i najgori oblik nedemokratskog postupanja političkih partija i manipulacije građanima".

Naša stranka je uvjerena da je bh. javnost već prepoznala trik kojim se poslužio osnivač SBiH.