BiH
48

Osnovna.ba nagrađuje vrijedne osnovce

Prva edukativna platforma u BiH Osnovna.ba već je uveliko zaživjela među osnovcima u našoj državi. Marljivo se uči, priprema se za kontrolne testove, ali i mnoge ocjene su popravljene upravo zahvaljujući Osnovnoj

Mjesec decembar će biti izrazito aktivan na sistemu koji pruža edukaciju učenicima od 5. do 9. razreda osnovnih škola i sadrži lekcije iz šest predmeta. Osim lekcija tu i testovi, te video tutorijali.

Naime, od ovog mjeseca, pristup platformi će biti još više olakšan jer kreće sa radom android aplikacija www.osnovna.ba na Google Playu. Tako će korisnicima ovaj sistem biti dostupan u svakom trenutku, a sve što vam je potrebno je internet mreža i aktivan račun na platformi. A kako do računa, pogledajte na ovom linku.

No tu nije kraj iznenađenjima koje je pripremio tim iz Osnovne. Svi koji prate njihovu Facebook stranicu, mogli su primjetiti da je na Dan državnosti počela nagradna igra za sve osnovce od petog do devetog razreda koja se zove Heroj škole. Zadatak školaraca je napišu literalne radove na temu "Ja volim BiH, a ti?" . Sve radove će pregledati gospodin Jovan Divjak sa svojim timom iz udruženja Obrazovanje gradi BiH, te izabrati pobjednike i uručiti nagrade.

Konkurs traje do februara, a pobjednike čekaju vrijedne nagrade. Prva nagrada je tablet i besplatno korištenje platforme u periodu od tri mjeseca, za cijeli razred učenika koji osvoji prvo mjesto. Na taj način će učenik koji je napisao najbolji rad postati Heroj škole. Osim toga tu je i niz drugih nagrada, kao što su ljetovanje na Boračkom jezeru sa udruženjem OGBH, knjige, besplatni pristupi platformi Osnovna.ba i još mnogo toga.

I za kraj, tim Osnovne je pripremio veliku akciju za kraj polugodišta. Tako da svi osnovci kao i škole koje se prijave od 01.12. do 08.12.2015. na sistem, dobijaju besplatan pristup platformi u trajanju 01.12. do 08. 12.2015. godine, a svi novoregistrovani članovi, nakon 08.12.2015. će imati besplatan pristup platformi u trajanju od 24 sata. Zaista, ponuda koja se ne može propustiti i izuzetna prilika da popravite svoje ocjene i uživate u raspustu bez brige.