Sarajevo
0

Osnovcima iz općine Novi Grad uplaćena škola skijanja na Igmanu

FENA
Na Malom polju na Igmanu počela je škola skijanja za učenike iz općine Novi Grad u Sarajevu, koja je za te namjene izdvojila 15.000 KM, saopćeno je danas.

U saradnji sa Sportskim savezom Kantona Sarajevo i Udruženjem Realway, općina finansira školu učenicima slabijeg materijalnog stanja.

Za cijenu od 150 maraka po polazniku, ovim projektom su predviđeni prijevoz do skijališta i nazad, skijaški instruktor, karta, garderoba za opremu, osiguranje, sendvič, čaj, eventualna ljekarska usluga na planini i diploma.

Trenutno na Malom polju na Igmanu boravi oko 45 novogradskih osnovaca.

Ove godine Općina je prvi put preuzela obavezu da plaća cijeli iznos za njihovu obuku, a roditeljima preostaje samo nabavka opreme.

Cilj projekta je razviti kod djece ljubav prema prirodi i skijanju kao najzdravijem sportu te omogućiti da veliki broj njih ode na sarajevske planine i nauči prve skijaške tehnike", saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Ona s kantonalnim sportskim savezom već četrnaestu godinu organizira školu skijanja za učenike svog područja, navodi pomoćnik općinskog načelnika u službe za privredu, obrazovanje, kulturu, sport i informiranje Tajib Delalić.