BiH
11

Osnovan Komitet za upravljanje zračnim prostorom BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo Odluku o osnivanju Komiteta za upravljanje zračnim prostorom Bosne i Hercegovine.

Cilj osnivanja Komiteta je strateško upravljanje zračnim prostorom Bosne i Hercegovine (nivo 1), a radi pripreme značajnih prijedloga, kao što je nacionalna politika upravljanja zračnim prostorom BiH.

Pored toga na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH odobrena rekonstrukcija objekta za smještaj Tužilaštva BiH.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva pravde, donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Rekonstrukcija objekta i nadogradnja sprata za smještaj Tužilaštva Bosne i Hercegovine".

Projekat u vrijednosti od 3.780.000 KM uključuje izradu projektne dokumentacije, rekonstrukciju i nadogradnju objekta u Sarajevu, Ulica Kraljice Jelene 88, i bit će uvršten u program višegodišnjih projekata.

Donošenjem ove odluke neće doći do izdvajanja većeg iznosa sredstava u okviru budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, jer će se u ovu svrhu koristiti već sredstva odobrena Odlukom o odobravanju "Projekta rekonstrukcije objekta koji trenutno koristi Specijalna policija Federacije BiH u svrhu izmiještanja Tužilaštva BiH".