BiH
0

Osmijeh za djecu Zavoda Mjedenica

Sarajevo-x.com
Studentska organizacija ENTER koja djeluje pri Sarajevskoj Školi za Nauku i Tehnologiju (SSST) od 2006. godine, bavi se promocijom fakulteta u Sarajevu i BiH, dobrotvnornim radom, te organizacijom raznih vannastavnih aktivnosti.

U protekla dva mjeseca članovi ENTER-a su prikupljali sredstva za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Između ostalog, organizovali su party u dobrotvorne svrhe u prostorijama fakulteta , te Bazar na kojem su studenti i profesori međusobno prodavali slatkiše i hranu koju su sami napravili i donijeli. Također su učestvovali u akciji altruističke organizacije DOBRO, pod nazivom „Paketići za sve".

Najnovija inicijativa članova ENTER-a je donacija dijela do sada prikupljenih sredstava (800 KM) i posjeta Zavodu Mjedenica. Tako je, u utorak 4. marta ove godine, desetak članova ove organizacije provelo par sati u druženju i igri sa djecom Mjedenice. Tom prilikom su im darovali 75 paketića (za svako dijete po jedan), koje su sami osmislili i zapakovali samo za njih. Po izjavama članova organizacije, zagrljaji, radost na dječijim licima i ruke pune slatkiša pokazali su kako zaista ne treba mnogo da im se uljepša dan – samo dobra volja i lijepa riječ.

I djeca i vaspitačice iz Mjedenice su pozvali članove ENTER-a da se vrate ponovo, ali sljedeći put i bez paketića, već samo da dođu sa željom za druženje kako bi im djeca pokazala ono što najbolje znaju, a to su ples, recitacije i pjevanje.

Članovi ENTER-a će se rado odazvati pozivu i nastaviti posjećivati djecu Mjedenice barem jednom mjesečno. Također će u prostorijama fakulteta postaviti kutiju za dobrotvorni prilog studenata, koju će isprazniti na kraju tekućeg semestra i uplatiti novac na račun Zavoda Mjedenica.