BiH
0

Osmero uhapšenih na području Tuzle, zaplijenjene radne mašine

Piše: A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Na osnovu naredbe Općinskog suda u Tuzli, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) danas su na području Tuzle sproveli akciju u okviru koje je uhapšeno osam osoba, a izvršeni su i pretresi na deset lokacija.

Tom prilikom zaplijenjena je oprema kojom je grupa ljudi u naseljima Lipnica i Brgule ilegalno sjekla šumu i eksploatisala ugalj.

Kako saznajemo, uhapšeno je osam osoba, a prilikom pretresa stanova, kuća, motornih vozila i pomoćnih objekata koje koriste osobe inicijala B. E., H. D., M. T., B. E., B. E., S. M, B. N. i Đ.Z., svi iz Tuzle, zaplijenjena je veća količina radnih mašina, bagera, rovokopača, teretnih vozila, improvizovanih mašina za izvlačenje drveta, mobilnih telefona, SIM kartica, otpremnica, faktura, rokovnika, motornih pila i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

"Prilikom pretresa osam osoba je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje će zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe i šumske krađe uz izvještaj biti predata Tužilaštvu TK na dalje postupanje", istakli su iz MUP-a TK.

Kako su za Klix.ba kazali iz Tužilaštva TK, akcija je sprovedena po nalogu ovog tužilaštva, a na slučaju rade dva tužioca i pripadnici specijalne policije MUP-a TK.

Istražnje radnje na terenu trajale su nekoliko mjeseci.