BiH
0

Osmanović: Odnos predsjednika i potpredsjednika pokazatelj suživota u RS-u

FENA
Potpredsjednik Republike Srpske Adil Osmanović se nada da će dugogodišnje iskustvo novoizabranog predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića u politici i nauci doprinijeti da predsjednik i potpredsjednici imaju dobru suradnju, prije svega usmjerenu u vraćanju povjerenja konstitutivnih naroda na prostoru tog bh. entiteta.

Osmanović je u izjavi za Fenu rekao da bi želio da predsjednik i dva potpredsjednika iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda budu najbolji pokazatelj suživota na ovim prostorima.

Očekuje da će saradnja predsjednika i potpredsjednika RS-a biti i na planu zajedničkih posjeta i razgovora s predstavnicima drugih institucija.

Entitetski potpredsjednik smatra i da je mudrost svake osobe koja se nađe na funkciji predsjednika da iznađe najbolji način suradnje s dvojicom potpredsjednika, koji dolaze iz reda druga dva konstitutivna naroda, i čija su ustvari personifikacija.

Od Kuzmanovića, koji je danas i zvanično preuzeo dužnost, Osmanović očekuje da pokaže upravo tu mudru politiku u svom radu.