BiH
4

Osmanović: HDZ bespotrebno komplikuje stvari, sa SBB-om funkcionišemo odlično

Piše: Er. M.
Adil Osmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adil Osmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
HDZ BiH je bez ikakve potrebe ispolitizirao određene stvari kada je riječi o uspostavljanju mehanizma koordinacije u našoj zemlji, izjavio je za Klix.ba zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Podsjetio je kako su određeni period SNSD i Vlada Republike Srpske blokirali uspostavljanje mehanizma koordinacije u BiH, zbog čega se SDA uključila u cijelu priču kako bi se ovaj problem riješio.

"Nakon toga održan je sastanak sa SNSD-om i sve je razjašnjeno. Mislim da ništa nije dovedeno u pitanje u odnosu na prethodni mehanizam koordinacije koji je usvojilo Vijeće ministara BiH i s kojim je bio saglasan i HDZ BiH", rekao je Osmanović.

U tom kontekstu ističe da SDA smatra kako uopće nije bilo nikakve potrebe da HDZ BiH dodatno komplikuje stvari vezane za mehanizam koordinacije.

Dodao je da SDA nema nikakvih problema u funkcionisanju koalicije sa SBB-om s kojim su partneri na kantonalnim, entitetskom i državnom nivou.

"Tu zaista sve funkcioniše odlično. U svim kantonima gdje smo zajedno u vladama, zatim u Federaciji BiH i u Vijeću ministara BiH imamo odlično saradnju i korektne koalicione odnose", zaključio je Osmanović.

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zamjerio je predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću što je usaglašavao mehanizam koordinacije sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom bez uvažavanja stavova HDZ-a BiH.