Kantonalni sud Sarajevo
0

Oslobođeni osumnjičeni za pljačku na aerodromu

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Suad Glavinić i Saudin Duvnjak, optuženi da su sudjelovali u pljački oko dva i po miliona maraka sa sarajevskog aerodroma, oslobođeni su optužbi za organizirani kriminal.

U obrazloženju je navedeno da Tužilaštvo nije ponudilo niti jedan dokaz kojim bi izvan razumne sumnje bilo utvrđeno da su Glavinić i Duvnjak djelovali kao članovi organizirane grupe ili da su sudjelovali u pljački.

Svjedoci Tužilaštva bili su kontradiktorni, a teze koje su dokazivali ostale su na razini indicija, navedeno je u obrazloženju Suda, koje prenosi FTV.

Kantonalni sud Sarajevo jučer je okončao prvostepeni postupak protiv Anđelka Veljančića, koji je proglašen krivim za učestvovanje u razbojništvu, odnosno pljački 4.297.728 KM, izvršenoj prilikom transporta novca od zgrade Privredne banke Sarajevo (PBS) prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. juna 2006. godine.

Večjančić je osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora, nakon što je dokazano da je zajedno s nepoznatim osobama, obučenim u uniforme policije MUP-a KS-a i s kapama "fantomkama" na glavama, sudjelovao u pljački novca iz blindiranog vozila, vlasništvo Agencije za zaštitu osoba i imovine CIPOS u Aleji Bosne Srebrene u sarajevskom naselju Nedžarići.