Gornja Maoča
0

Oslobođen optužbi da je izvodio nastavu po jordanskom planu i programu

FENA
Tužiteljstvo Tuzlanske županije obustavilo je istragu protiv Nusreta Imamovića iz Gornje Maoče kod Brčkog koja je pokrenuta zbog osnovane sumnje da je za 13 učenika osnovne škole izvodio nastavu po jordanskom nastavnom planu i programu.

Istraga protiv Imamovića obustavljena je zbog nedostatka dokaza, a pokrenuta je zbog sumnje da je od septembra 2005. do juna 2007. godine u Gornjoj Maoči bez suglasnosti Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Tuzlanske županije te suprotno Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju izvodio nastavu po jordanskom nastavnom planu i programu.

Na temelju prikupljenih dokaza Tužiteljstvo smatra da osumnjičeni Nusret Imamović nije počinio kazneno djelo, a u obrazloženju stoji da bi kazneno djelo značilo da se počinitelj neovlašteno i za nagradu bavi određenim zanimanjem, za što je potrebna dozvola nadležnog organa, odnosno organizacije te se konstatira da je nagradu primio, ali da je nije tražio.

Osim toga većina roditelja u svojim iskazima potvrdila je da je pripremala djecu tijekom prve školske godine za izvanredno polaganje nastave u Jordanskoj školi "Al Amel" u Sarajevu, te da su u toku druge školske godine djeca bila upisana kao redovni đaci.

Svjedok Nevzudin Bajraktarević tvrdio da je Imamović kraće vrijeme držao djeci nastavu, ali da za to nije dobio bilo kakav oblik naknade, odnosno nagradu, a svjedoci iz Ministarstva obrazovanja TŽ, zatim iz Općine Srebrenik te direktor škole u Podorašju Sead Ahmetović tvrdili su kako im je Imamović sam govorio da održava takvu nastavu.

Međutim, tužitelj Kenan Balić zaključio je da ne postoji materijalni dokaz da je Imamović primio nagradu za držanje razredne nastave u spornom razdoblju, te da stoga nema dokaza da je počinjeno kazneno djelo, te je istraga obustavljena.