Vlada USK
0

Osigurano 600 stipendija za djecu boračkih populacija

FENA
Vlada USK
Vlada USK
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) putem Ministarstva za pitanja boraca i RVI-a danas je u Bihaću upriličila potpisivanje ugovora sa 600 stipendista, djece pripadnika boračkih populacija.

Premijer Kantona i resorni ministar, Hamdija Lipovača i Ahmet Egrlić, izrazili su zadovoljstvo što su svi ministri bili jednoglasni u odluci da se unutarnjim preraspodjelama iznađe dovoljno sredstava da bi stipendije dobili svi studenti, koji su ispunili uvjete.

Zahvaljujući tome, broj studenata koji su potpisali ugovore o stipendiranju u mjesečnom iznosu od 100 KM, najveći je do sada. Obaveza je vlasti da osigura pomoć u školovanju svakom studentu, koji se želi obrazovati, naglasio je Lipovača.

Dodao je da bi najsretniji bili da su njihovi očevi, braća i rođaci živi i zdravi, te da su pored njih danas, a da stipendije dobijaju kao nagradu za dobre rezultate na fakultetima koje pohađaju.

Po njegovim riječima, vlast ne smije imati dileme kad je u pitanju osiguranje sredstava za školovanje ove djece, jer su njihovi najmiliji dali za domovinu živote, zdravlje i dijelove tijela.

U razgovoru sa studentima kazao je da je siguran da će oni svojom izvrsnošću dokazati da stasaju u intelektualce i ljude dostojne poštovanja. Ministar Egrlić obradovao ih je kazavši da će sredstva biti na njihovim računima već za nekoliko dana.