BiH
0

OSCE: Sutra izvještaj "Ko kroji i prekraja upisna područja"

FENA
U nastojanju da javnosti približi stanje u obrazovanju u BiH, Misija OSCE-a u BiH sutra prezentira izvještaj „Ko kroji i prekraja upisna područja“. Tim povodom OSCE organizira okrugli sto u Banjoj Luci gdje će se diskutovati o pitanjima u vezi s primjenom principa upisnih područja.

Učesnici okruglog stola, predstavnici iz obrazovanja, predstavnici općinskih vlasti, direktori škola i nevladine organizacije imat će priliku da diskutiraju u vezi s pitanjem upisnih područja, da razmotre primjere iz prakse prikazane u izvještaju, navedene preporuke i njihov utjecaj i aktivnosti kojima je moguće utjecati na razloge i motive postojanja različitog tumačenja principa upisnih područja.

Razgovarat će i o tome da li je u sadašnjoj situaciji moguće postići bolje planiranje u školi i upravljanje budžetom te kvalitetniji odnos škole i sredine u kojoj se škola nalazi. Izvještaj daje i sveobuhvatan pregled upisnih područja škola u BiH. Predstavljene su zakonske odredbe, aktuelni problemi i preporuke za njihovo prevazilaženje.