BiH
0

OŠ "Hašim Spahić" iz Ilijaša dobila novi informatički kabinet

Sarajevo-x.com
U osnovnoj školi "Hašim Spahić" u Ilijašu javnosti je predstavljen novoopremljeni informatički kabinet, donacija Vijeća za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council - RCC), u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.

Opremanje kabineta je omogućio RCC, donacijom 12 računara za potrebe OŠ "Hašim Spahić".

"Sveobuhvatna informatizacija u obrazovanju će za posljedicu imati povećanje kompetitivnosti naše djece na tržištu, kada govorimo o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Naše strateško opredjeljenje u ovoj sferi obrazovanja će biti definisano kroz Strategiju informatizacije, čija je izrada u toku. Namjera nam je podići standarde što se izučavanja i korištenja novih tehnologija tiče te izražavamo posebnu zahvalnost RCC-u na donaciji računara, jer je to direktno ulaganje u djecu i budućnost ove zemlje", izjavio je ministar obrazovanja i nauke KS, dr. Emir Suljagić.

"Nadam se da će ova skromna donacija omogućiti stjecanje novih znanja mladim ljudima koji će jednog dana iskoristiti ulaganje u njihovo obrazovanje na najbolji mogući način, prvenstveno za sebe, ali i za svoj grad, državu pa na kraju i regiju. Vijeće kroz svoj rad podržava regionalne projekte koji omogućavaju prijenos znanja i razmjenu najboljih praksi, potičući time veću mobilnost studenata, radnika i akademskog kadra, što doprinosi većem razumijevanju i sveopćem napretku unutar same regije", naglasio je generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju, Hido Biščević.

Novi informatički kabinet otvorili su i predali đacima i osoblju na upotrebu generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju, Hido Biščević i ministar obrazovanja i nauke KS Emir Suljagić.