BiH
3

Oružane snage BiH angažovane u potrazi za nestalim Miloradom Baltom

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Ministarstva odbrane BiH saopćeno je da će Oružane snage BiH na zahtjev Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i općine Istočni Stari Grad, od 21. oktobra do daljnjeg angažovati 100 pripadnika OS BiH u potrazi za nestalim Miloradom Baltom.

"U skladu s procedurama, putem Ministarstva sigurnosti BiH (Operativno-komunikacijski centar 112), a na zahtjev Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i opštine Istočni Stari Grad, Oružane snage BiH će od 21.10.2015. godine do daljnjeg angažovati 100 pripadnika OS BiH u potrazi za nestalim Balta Miloradom", saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Angažovani pripadnici OS BiH će biti upućeni iz jedinica Operativne komande OS BiH, sa zadatkom pretraživanja lokaliteta Bulozi-Gradište, općina Istočni Stari Grad.

Milorad Balta, nestao je 12. oktobra 2015. godine, a u potrazi za nestalim do sada su bili angažovani pripadnici MUP-a RS Pale, pripadnici Gorske službe spašavanja RS i Gorske službe spašavanja FBiH, te mještani i lovci iz ove općine.