"Čovjek od kontinuiteta"
0

Oručević: Nastavit ću tamo gdje je Suljagić stao

FENA
Fahrudin Oručević
Fahrudin Oručević
Upoznat sam o impresivnom radu i doprinosu dosadašnjeg ministra obrazovanja, nauke i mladih Emira Suljagića i za mene će biti dodatni izazov da nastavim gdje je ministar Suljagić stao, kazao je danas u izjavi za novinare novoimenovani ministar obrazovanja, nauke i mladih Fahrudin Oručević.

"Za sebe mislim da sam čovjek od kontinuiteta te da ću nastaviti tamo gdje je stao kolega Suljaguć, a posebno što se radi o obrazovanju koje je veoma važan segment društva", dodaje Oručević.

Podsjetio je da je upravo obrazovanje jedno od stožera potpisnica Platforme, koja je kao takva dobila povjerenje građana, te je ministar Oručević svjestan značaja i važnosti obrazovanja za građanstvo, kanton i državu najavio da će na tom fonu i nastaviti raditi.

Oručević je za novog ministra imenovan na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevu, kada mu je 26 zastupnika dalo podršku, prethodno razriješivši dužnosti dosadašnjeg ministra Suljagića.

Fahrudin Oručević je redovni profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, kao i predavač na Sarajevo School of Science and Technology. Područja njegovog naučnog interesa su informacioni sistemi, kompjuterizacija obrazovnog sistema i zvaničnih institucija, učenje na daljinu i online učenje.