BiH
0

Orkestrirani napadi na SDP neće spriječiti promjene u BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Posljednjih dana se sa različitih medijskih i političkih adresa pokušava na svaki mogući način diskreditirati SDP BiH i njeni čelnici tako što se putem fantomskih organizacija i navodne grupe dioničara pišu besmislene krivične prijave zbog toga što se Željko Komšić uopšte kandidovao i zato što je u doba Alijanse za promjene spriječena pljačkaška privatizacija HT Eroneta. Indikativno je da se krivične prijave, koje će završiti na smeću kao i sve prethodne, od strane Croatia Libertasa i tzv. grupe dioničara HT Eroneta pokreću i medijski eksploatišu pred sami početak izborne kampanje i u vrijeme kada SDP bez sumnje ima najbolji rejting među svim političkim subjektima u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju SDP-a.

Najčešće mete tih krugova su predsjednik SDP-a, dr Zlatko Lagumdžija, i član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, koji je bez sumnje jedini sigurni član Predsjedništva BiH nakon opštih izbora 3. oktobra 2010. godine. Imajući u vidu kako su se proteklom periodu pokušalo obračunati sa SDP-om, od lažne afere ''Državni udar'' i afere ''Reket'' do podizanja krivičnih prijava za nepostojeća djela, ne bi nas čudilo da se u narednih 40 dana pokuša učiniti sve da se spriječi ono što je neminovno, a to je pobjeda SDP-a na predstojećim izborima.

Stranke koje učestvuju u vlasti, u nedostatku bilo kakvih rezultata rada u mandatu na isteku, očigledno imaju namjeru krivca potražiti u opoziciji predstavljajući ove stranke i njihove čelnike kao ljude u sukobu sa zakonom, odnosno slične njima samima. Takvi metodi diskreditacije političkih protivnika, zasnovani na lažima i izmišljotinama, su nešto što neće pomoći strankama na vlasti i njihovim podanicima da ih sačuva od odgovornosti za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, stoji u saopćenju SDP-a.

Bez obzira na sve napade na SDP koji će se evidentno intenzivirati kako se bude približavao datum izbora, neminovno je da će doći do promjena na političkoj sceni u BiH koje će predvoditi upravo Socijaldemokratska partija BiH, sapćio je SDP BiH.