BiH
148

Orić se još nije javio nikome u BiH, poduzete sve mjere za njegovo oslobađanje

Piše: E. F.
Naser Orić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Naser Orić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Naser Orić, ratni komandant Srebrenice koji je danas popodne uhapšen u Švicarskoj po navodnoj potjernici Okružnog tužilaštva u Beogradu koja ga tereti za ratni zločin, još uvijek se nikome nije javio u našoj zemlji.

Potvrdila je ovo za Klix.ba njeogva advokatica Vasvija Vidović koja je istakla kako je u stalnom kontaktu sa Naserovom porodicom koja joj je prenijela kako im se još uvijek nije javio.

"Ni ja nisam primila bilo kakav poziv, radimo sve što je moguće kako bismo ga oslobodili", kazala je za Klix.ba Vidović.

Ona trenutano pokušava stupiti u kontakt sa kolegama advokatima u Švicarskoj koji bi u njeno ime zastupali Orića i što prije ga oslobodili.

"U međuvremenu došli smo do informacija da je potjernica koja je prošle godine raspisana za njim i još nekoliko osoba zasigurno brisana tako da još uvijek ne znamo zbog čega je zapravo uhapšen", kazala je Vidovićeva.

Iz Tužilaštva BiH za Fenu je ranije potvrđeno kako je Orić osumnjičen za ratni zločin počinjen u selu Zalazje kod Srebrenice.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH već je pokrenula potrebnu proceduru kako bi od Švicarske dobili zvaničnu informaciju o Orićevom hapšenju nakon kojeg bi se regaovalo na najbolji mogući način.