BiH
99

Organizovan iftar u Banjoj Luci, poslane poruke mira, suživota, zajedništva i tolerancije

Piše: M. R.
(Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić organizovao je iftar u svečanom salonu Hotela Bosna u Banjoj Luci, kojem je prisustvovala i predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović.

"Treba da pokažemo dovoljno razumijevanja jedni prema drugima, iako je nažalost bilo trenutaka kada nismo bili međusobno tolerantni, ali ipak su ta vremena iza nas. Zadovoljstvo mi je što sam ovdje. Bila sam i prošle godine, a i ove sam se rado odazvala na poziv. Smatram da treba da gradimo zajedništvo i poštovanje", rekla je premijerka Željka Cvijanović

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Ramiz Salkić istakao je da ovim iftarom želi pokazati da su bosanski muslimani za suživot i toleranciju.

"Mi u Banjoj Luci želimo kazati da smo prisutni i želimo ovim iftarom pokazati svojim komšijama da smo za suživot i toleranciju, te ovaj iftar treba da bude jedna vrsta poruke da smo mi ipak sebi najvažniji kao komšije i da svi zajedno treba da živimo i uvažavamo jedni druge", izjavio je Salkić.

On je podsjetio da je tradicija Bošnjaka da se u vrijeme ramazana organizuju tradicionalni iftari, pozivaju komšije, prijatelji i rodbina da bi razgovarali i da bi podijelili radost.

Podsjetimo, ramazan, sveti mjesec muslimana, počeo je 28. juna.