BiH
0

Organiziran prijevoz za manifestaciju "Odbrana BiH - Igman 2013"

FENA
Tradicionalna manifestacija "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2013" bit će održana 8. i 9. augusta na prostorima Igmana, Memorijalnog kompleksa Kovači, kao i na prostoru ratnog Tunela spasa.

Centralna manifestacija koja okuplja oko 20.000 posjetilaca bit će održana 9. augusta na Velikom polju, a podrazumijeva odavanje počasti, učenje dove i sjećanje na šehide i poginule borce BiH, uz kulturno- umjetničke i druge sadržaje.

KJKP GRAS će za centralnu manifestaciju na Velikom polju osigurati prijevoz iz osam općina u Kantonu Sarajevo. Iz općine Vogošća autobus će polaziti s Kobilje glave, Blagovca i mjesta okretnice u Vogošći.

Mjesto polaska iz općine Centar planirano je sa Željezničke stanice, dok će za općinu Stari Grad polazna mjesta biti Kovači i Austrijski trg, Bistrik. Novi Grad će imati četiri mjesta polaska i to Dobroševići, Dobrinja, Otoka i Boljakov Potok.

Mjesta polaska za općinu Ilidža će biti Otes, Osjek, Ilidža i Hrasnica, a mjesto polaska iz općine Trnovo bit će ispred Općine. Svi polasnici autobusa su planirani za 8.30 sati, dok će autobusi iz Ilijaša i Hadžića krenuti pola sata ranije.

Iz Ilijaša će krenuti s autobuske stanice, a iz Hadžića s okretnice u Hadžićima i Tarčinu u 8 sati. Dolazna destinacija za sve linije bit će Veliko polje, Igman.