Radmanovićev savjetnik
0

Đorđe Latinović novi ambasador BiH u Beogradu?

SRNA
Đorđe Latinović
Đorđe Latinović
Novi kandidat za ambasadora BiH u Beogradu trebao bi da bude Đorđe Latinović, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića, objavile su danas beogradske "Večernje novosti".

Latinović juče nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje ove tvrdnje.

"Molim vas da razumijete da ne mogu da vam dam bilo kakav komentar, osim da sam u kabinet Nebojše Radmanovića došao iz Ministarstva inostranih poslova i da ću sigurno nastaviti diplomatsku karijeru. Ipak, o tome će odlučivati kolektivni šef države", rekao je Latinović.

Ime novog kandidata se pojavilo samo tri dana nakon pisanja ovog lista da je na pomolu rezrješenje neugodne diplomatske situacije na relaciji Beograd - Sarajevo, nastale zato što je bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić ponudio dva kandidata, Borišu Arnauta i Seada Avdića, koji nisu dobili agremane. 

Rješenje je ponudio upravo Radmanović, trenutno šef Latinoviću.

Đorđe Latinović je publicista i satiričar, rođen 1961. godine u Bosanskoj Krupi, a trenutno živi u    Gradišci.  

Završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a prije savjetničke pozicije u Predsjedništvu BiH bio je i šef kabineta premijera Republike Srpske Milorada Dodika, a 2005. godine otpravnik Ambasade BiH u Zagrebu, navode "Novosti".