BiH
9

Orašje: U naselju Kopanice izuzetno ozbiljna situacija

SRNA
Kopanice jučer (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Kopanice jučer (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Gradonačelnik Brčkog Anto Domić, koji se nalazi u mjestu Kopanice u opštini Orašje gdje je danas Sava probila jedan dio odbrambenog nasipa, rekao je da je situacija krajnje ozbiljna, jer se Sava i dalje izliva.

"Spremni smo da krenemo sa operacijom začepljanja rupe na nasipu. Ako to uspijemo, stanje će biti nešto bolje. U suprotnom, pogoršavaće se iz sekunde u sekundu. Organizovali smo helikoptere koje nam je na raspolaganje stavilo Ministarstvo odbrane BiH i pravimo tzv. ježeve, odnosno čelične šine u obliku slova iks koje bi bile osnove za drugi materijal kojim bismo pokušali zaustaviti vodu", rekao je Domić.

On je istakao da grad Brčko u ovom trenutku nije ugrožen, ali da se ne zna šta će biti ukoliko ovaj dio savskog nasipa ne bude začepljen, saopšteno je iz Informativne službe Vlade distrikta Brčko.

"Apelujem da se mještani poplavljenih područja Vučilovac, Krepšić, Drenava, Gorice, Marković Polje i Plazulje i kod manjih poplava evakuišu i pokušaju da spasu materijalna dobra. Treba da slušaju ljude na terenu koji im pomažu, kao i da se o svemu obavještavaju kod službe operativnog centra", poručio je Domić.