BiH
0

Optužnica protiv Satka Kekića za napad na policajca u pritvorskoj jedinici Suda BiH

Klix.ba
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Satka Kekića, rođenog 30.oktobra 1982. godine u Velikoj Kladuši, zbog napada na službenu osobu u institucijama BiH.

Optuženi se tereti da je, dana 17. septembra 2014. godine, u Pritvorskoj jedinici Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija BiH, fizički nasrnuo na zavodskog službenika, nanijevši mu više tjelesnih ozlijeda, po licu, glavi i tijelu, te ga zaključao u ćeliju, a potom otvorio vrata ćelija iz kojih su izašli pritvorenici Turković Zijad i Ždrale Mladen.

Nakon toga su ubrzo zavodski policajci situaciju stavili pod kontrolu.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo-napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja krivičnih djela iz članka 241b. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

S obzirom da se radi o napadu na zavodskog policajca, koji je službenik institucije Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu da je Satko Kekić ranije osuđivana osoba, Tužilaštvo će u postupku tražiti strogu kaznu za optuženog.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.