Tužilaštvo BiH
0

Optužnica protiv Kineskinje zbog pokušaja podmićivanja

FENA
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Wu Congnu, rođene 28.05.1970. godine u Zhejiangu, NR Kina, nastanjene u Sanskom Mostu, državljanke NR Kine.

Prema navodima optužnice, Wu Congnu ja dana 11. maja 2008. godine oko 15.30 sati, na graničnom prijelazu u Brčkom, pokušala da u putničkom motornom vozilu prenese veću količinu komercijalne robe bez dokumentacije o porijeklu.

Kako se navodi u optužnici, optužena Wu Congnu je prilikom kontrole teretnog motornog vozila "peugeot" bh. registarskih oznaka, kojim je upravljala, graničnim policajcima Jedinice Granične policije Brčko, dala tri novčanice u apoenima od po 50 KM, 10 KM i 5 eura, sa ciljem da granični policajci ne izvrše pregled putničkog motornog vozila sa robom u okviru svojih službenih ovlaštenja, kako bi izbjegla pravne posljedice.

Službenici Granične policije odbili su primiti novac, te sačinili službeni izvještaj o ovom događaju. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.