Bosanski Brod
0

Optužnica protiv Bore Miloševića zbog primanja mita

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv direktora Direkcije za izgradnju i razvoj opštine Bosanski Brod Bore Miloševića, zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo primanje mita u pomaganju.

Iz Specijalnog tužilaštva saopšteno je da je Milošević od maja 2010. godine do septembra 2012. godine od Velibora i Damira Živkovića u više navrata, prema uputstvima načelnika opštine Bosanski Brod Milovana Čereka, primio novac u iznosu od 127.000 KM, a iznos od 103.500 KM predao Čereku, kako bi ovaj u okviru svojih ovlaštenja preduzeću "2D Živković" DOO Derventa omogućio isplatu opštinskih dugovanja za izvedene radove na izgradnji sportsko-rekreacionog centra "Aqua park".

U saopštenju se navodi da je Milošević za sebe, kao imovinsku korist, zadržao novčani iznos od 23.500 KM.

Optužnica Specijalnog tužilaštva dostavljena je na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci, Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal i najteže oblike privrednog kriminala.

Milošević je uhapšen u septembru prošle godine zajedno sa načelnikom opštine Bosanski Brod Milovanom Čerekom. Optužnica Čereka tereti za primanje mita i protivzakonito posredovanje. Čerek se ranije izjasnio da nije kriv po navodima optužnice.