BiH
1

Optužnica protiv bombaša iz Banje Luke Željka Stevanovića

SRNA
Banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Željka Stevanovića, koji je na autobuskom stajalištu u Banjoj Luci ubacio bombu u autobus, od čije eksplozije je poginuo vozač Boro Topić.

Optužnica, sa prijedlogom za produženje pritvora, Stevanovića tereti za krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica protiv Stevanovića podignuta je u srijedu, 9. aprila, a proslijeđena je na potvrđivanje Okružnom sudu Banja Luka, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Stevanović je osumnjičen da je 13. marta na autobuskom stajalištu kod Poljoprivredne škole u Ulici knjaza Miloša u Banjoj Luci u autobus "Autoprevoza" ubacio bombu od čije eksplozije je poginuo vozač Boro Topić, a dvije osobe lakše povrijeđene.

On je nakon bombaškog napada bio u bjekstvu a uhapšen je 15. marta, nešto poslije ponoći, u neposrednoj blizini Željezničke stanice u Banjoj Luci. U potragu su bili uključeni specijalci, psi tragači i Helikopterski servis.