BiH
0

Optuženi za prostituciju prijetio novinaru FTV-a

FENA
Novinar Federalne televizije Avdo Avdić prijavio je sinoć Policijskoj upravi Lukavac da mu je Tasim Kučević, koji se tereti za organiziranje prostitucije u motelu Mlin, uputio ozbiljne prijetnje.

Avdić je u prijavi naveo da mu je Kučević jučer u 10 sati u odvjetničkom uredu Faruka Balijagića, nakon što je prethodno dogovorio susret i intervju s njim, prijetio riječima "ako još jednom spomeneš mog brata, i tvoja će majka zaplakati za tobom", te da mu je poručio kako je on (Kučević) "opasniji iz zatvora nego na slobodi".

Objašnjavajući što se dogodilo, Avdić je rekao da je nakon što je završio dogovoreni intervju sa Kučevićem, iz odvjetničkog ureda koji je Balijagić ustupio za snimanje za magazin "60 minuta", otišao u policiju. "Kučević mi je prijetio čitav sat prije nego što smo počeli snimanje. Govorio mi je "ti si žrtva ove države i nikakva te zaštita ne može spasiti". Pošto je izrekao ovu i druge prijetnje, rekao sam neka to odmah i završi, na što je on odgovorio "ima nešto gore od smrti, a to je da neko postane bogalj ili invalid", prepričava novinar Avdić.

O tome je obaviješten dežurni tužitelj za Lukavac i Tuzlu i, kako se doznaje od glasnogovornice Tužiteljstva Tuzlanskog kantona Jasne Subotić, iz sigurnosnih mjera Avdić će imati policijsku zaštitu.

Na ovom slučaju radit će inspektori Policijske uprave Tuzla, koji će dostaviti izvještaj tužitelju, nakon čega će se odlučiti o daljem postupanju, kazala je Subotić.

Inače, Tasim Kučević prošle je godine zbog organiziranja prostitucije osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, ali je prvostupanjska presuda poništena, a postupak obnovljen.