Sud BiH
0

Optuženi u predmetu Adis Abaz i drugi izjasnili se da nisu krivi

FENA
Svi optuženi u predmetu "Adis Abaz i drugi" izjasnili su se danas pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH da nisu krivi.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 13. septembra optužnicu koja u predmetu "Adis Abaz i drugi" optužene Miju Grgića, Adisa Abaza, Adnana Selimića, Adisa Sejdića, Ermina Sejdića i Jasmina Džanića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Optuženi Husnija Mušić tereti se za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama.

U optužnici se navodi da je Mijo Grgić s njemu poznatim osobama s područja Kraljevine Holandije početkom marta 2009. organizirao i rukovodio zločinačkom organizacijom osnovanom radi neovlaštenog međunarodnog prometa drogama (spid, ekstazi i kokain), kao i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Ostali optuženi - Husnija Mušić, Adis Abaz, Jasmin Džanić, Adnan Selimić, Adis Sejdić i Ermin Sejdić, postali su članovi organizirane grupe, a sve radi stjecanja protupravne imovinske koristi, saopćeno je iz Suda BiH.